HEDEFLERİMİZE BİR ADIM DAHA ATTIK
04 Ekim 2017

HEDEFLERİMİZE BİR ADIM DAHA ATTIK

Hastanemiz bünyesinde tamamlanan Çocuk Palyatif Bakım Servisimiz bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Çocuk Palyatif Bakım Servisimiz, uzun süreli tedavi gerektiren, evde bakımı sorun teşkil edebilecek hasta çocukların tedavilerini en iyi düzeyde alabilmeleri,  ailelerinin kendilerini daha iyi ve güvende hissedebilecekleri bir servistir. Çocuk Palyatif Bakım Servisimizde bir Profesör ve bir Uzman doktor görev yapmaktadır. Ayrıca Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları servisimize bağlı 5 asistan doktor ve 3 hemşire çalışmaktadır. Çocuk Palyatif Bakım Servisimizle Bolu’da uzun süreli bakıma gerek duyan çocuk hastalara hizmet veren tek hastaneyiz.

DSC_6757.JPGDSC_6778.JPG

Hastanemizin Çocuk Palyatif Bakım Servisinin açılışında Hastane Yöneticimiz Mustafa ŞİT bir konuşma yaptı. ŞİT konuşmasında “Çocuk palyatif, hasta çocukların bakımlarını sağlamak için açmış olduğumuz bir servis. Bu serviste özellikle bakıma ihtiyacı olan, uzun süreli hastanede kalınmasını gerektiren, evde bakılması zor olan hastalarımızın bakımı için faaliyete geçirdiğimiz bir servisimizdir. Şu anda Sağlık Bakanlığından 6 yatak olarak tescilimizi aldık. Türkiye genelinde de sayı olarak az olan bu servis Bolu da ilk açılan Çocuk Palyatif Bakım Servisi yataklarındandır. İnşallah burada bu şekilde ihtiyacı olan hastalarımıza daha iyi hizmet vermek için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Dedi.

boluda-cocuk-noroloji-ve-palyatif-bakim-servisi-acildi-20171004122357.jpgDSC_6825.JPG

Sağlık Müdürlüğünden de Hastanemize bir Ambulans hediye edildi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa ALİŞARLI ve İl Sağlık Müdürü Dr.Seraceddin ÇOM tarafından teslim edilen Ambulansın ardından Rektör Prof.Dr. Mustafa ALİŞARLI ve İl Sağlık Müdürü Dr.Seraceddin ÇOM Hastane Yönetimine ve Hastane çalışanlarına başarılarından dolayı teşekkür ederek birer konuşma yaptılar.

PROF.DR. MUSTAFA ALİŞARLI

Tabi malum ambulanslar özellikle hastaya acil intikal etmek için gerekli vasıtalardan bir tanesi. Hızlı bir şekilde ulaşması gerekiyor ve hızlı bir şekilde tekrar hastaneye nakli gerekiyor. Bu noktada ambulans kadar yoldaki şoförlerin de anlayışlı olması gerekiyor. Çünkü acil bir şekilde gidiyor. Eskiden bir fermuar sistemi diye bir şey geliştirmişlerdi.  Ambulans ortadan inecek herkes fermuar gibi açılacak ve geçtikçe kapanacak diye maalesef olmuyor. Genelde bu iş güçleştiriliyor. Herkes arkasına takılıp hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışıyor sıkıntı doğuruyor. Ambulans çok gerekli bir şey. Ama aynı zamanda toplumunda bilinçli olması lazım, kolaylaştırması lazım. kolaylaştıran bir araç ama tek başına yeterli değil. Hep birlikte ambulans şoförlerine yol açacak şekilde trafikte anlayışlı olalım diyorum. Hayırlı olsun diyorum.

Dr.SERACEDDİN ÇOM

Biliyorsunuz İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi hem Bolu’da hem bölgede başımızın tacı. Danışacağımız hocalarımızın mevcudiyeti tıbbi seviyenin yüksekliği açısından üniversitemizin böyle eski başarılarını aynı şekilde sürdürülebilir olması çok önemli. Bakanlığımızdan iki tane yeni ambulansa gelmişti. Biz o sıfır ambulanstan bir tanesini üniversitemize vermemizi uygun gördük. Çünkü aynı zamanda eve taburcu olan hastanın da evlerine götürüyorlar. Aynı şekilde bazen başka illere gitmesi gereken çok komplike vakaları da ambulanslarla naklediyorlar. Ambulanslar yolda kalmasın, çok seri götürsün, çok seri geri getirsinler diye aynı zamanda da modern tüm tıbbi cihazları içerisinde barındırsın istedik ki hastalarımız hakkettikleri en yüksek seviyede tıbbi hizmeti alabilsinler. Bizim de önceliğimiz İl Sağlık Müdürlüğü olarak göreve geldiğimden bu yana üniversitemiz her zaman büyük başarılara imza atsın. Herkesin çözemediği hastaları sevk edebilsin. Ve burada çözümleri olsun. Bunu sağlamak için zaten yeni bir ekip var. Taze, heyecanlı enerji ile çalışan. Bizde kendi çapımızda üniversitemize sıfır ambulanslardan birini vermeyi uygun gördük.

İÇERİK.jpg