GEBE OKULU ve TOMOGRAFİ CİHAZI AÇILIŞLARI YAPILDI...
25 Ekim 2017

BEBEK BEKLEYEN ANNE ADAYLARI DOĞUMA HAZIRLANACAK

Hastanemiz bünyesinde anne adaylarını eğitmek ve bilinçlendirmek amacıyla oluşturulan “Gebe Okulu”nun açılışı yapıldı.

Gebe okulu gebelik dönemindeki bayanlara ve eşlerine, gebelik süreci, gebelikte karşılaşılabilinecek sorunlar, doğuma hazırlık, doğum süreci ve bebek bakımını içeren bir eğitim programıdır. Bu eğitim süreci boyunca anne ve baba adaylarına gebeliğin normal seyri, gebelikte oluşabilecek anormal durumlar, beslenme, egzersiz, doğum çantasının hazırlığı, normal doğumda kasılmalarla baş etme yolları, anne sütünün önemi ve etkin emzirme yöntemleri, yenidoğan bebeğin bakımı ve dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verilmektedir. Ücretsiz olan ve kişi sayısı sınırı olmayan gebe okullarında, bebek bekleyen anne adayları, başka gebelerle tanışma ve paylaşımda bulunma imkanı bulacak, bu onların korkularıyla baş etmesine yardımcı olacak. 20 haftalık gebelik sonrasında başlayan bu eğitim programları haftanın 1 günü olup doğuma kadar devam etmektedir. Verilen eğitimler doğrultusunda anne ve baba adaylarının bu güzel süreci sağlıklı, mutlu ve bilgili şekilde tamamlayıp huzurlu bir doğum geçirmelerini hedefliyoruz.

Gebelik süreci bir kadın için anne olmak ve erkek içinde baba olmaktır. Bu güzel yolculukta İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak yanınızdayız.

Gebe Okulumuzun açılışında konuşma yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum A.B.D Başkanı Prof.Dr.M.Ata TOPÇUOĞLU ;

Gebe okulu projesi yıllardır dünyanın gelişmiş ülkelerinde yürütülen bir proje. Gebelik bildiğiniz gibi uzun bir maraton. Bu süreçte hem anne hem baba adayının bu süreci doğru algılaması, karşılaşılabilinecek bir takım problemleri bilebilmesi, doğum sürecinin yürütülebilinmesinde ve aileye yeni katılacak olan bireyle beraber bu sürecin daha rahat atlatılabilinmesi için bilgilendirme, bilinçlendirme projesidir. Bizler de sayın yönetimimizin bizlere verdiği destek sayesinde bu projeyi hastanemize ve Bolu halkımıza kazandırmak istedik.

Hepinizin nezdinde kendilerine desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bu çalışmalarımız bundan sonrada devam edecektir. Hepimize hayırlı uğurlu olsun dileklerinde bulundu.

DSC_6941.JPGDSC_6921.JPG

RADYOLOJİ A.B.D’NA YENİ TOMOGRAFİ CİHAZI

Ayrıca hastanemiz Radyoloji Anabilim dalı BT ünitesine modern bir cihaz kuruldu. 64 dedektörlü ve bir defada en az 128 kesit alabilen bu çok kesitli BT’nin sahip olduğu teknolojiler hastalarımız ve doktorlarımız için avantajlar sağlamaktadır.  BT’nin yüksek hızı nedeniyle incelemelerin çoğu en az 3 en çok 22 saniyede tamamlanmaktadır. Bu BT incelemeleri arasında beyin, kalp, karın, akciğer, kol ve bacak, atar ve toplardamarlarının görüntülenmesi, karın ve akciğer bölgesine ve kronik bağırsak hastalığına yönelik incelemeler bulunmaktadır. Çekim süresinin kısalması nefes tutamayan, uzun süre hareketsiz kalamayan hastalarımız (çocuklar, travma ve anestezi ihtiyacı olan hastalar) için büyük konfor getirmiştir Doz azaltıcı teknolojisi ile- vücut yapısı, ağırlığı ve incelemenin türüne göre değişmekle birlikte- hastaya verilen x-ışını miktarında %80’e varan azalma mümkün olmaktadır. Görüntü çözünürlüğünde artış radyolojik değerlendirme ve yorumun kalitesini,  BT incelemelerinin tanı ve tedavi takiplerindeki etkinliğini artırmaktadır.

Hastalarımıza önem veriyoruz. Hastalarımızın Sağlığı için gerekli olan teknoloji ve hastayı bilgilendirmeler doğrultusunda hastanemizi iyileştirmeye, ihtiyaç duyulanı temin etmeye ve kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz.

Tomografi Cihazının açılışında bir konuşma yapan Radyoloji A.B.D. Başkanı Prof.Dr.Safiye GÜREL

Bizim için çok mutlu bir gün daha öncede bilgisayarlı tomografi cihazımız vardı ama eski bir cihazdı. Bu cihaz, son derece modern, son dönem yazılımları ve teknolojiyi içerisinde barındıran bir cihaz. Hem hastalarımız hem biz radyologlar ve teknisyen arkadaşlar bu cihazdan farklı farklı açılardan ciddi yararlar görecekler. Hasta konforumuz çok artacak. Bu anlamda da gerek Hastane Yöneticimiz, Genel Sekreterlik ve destek çıkan tüm çalışanlara teşekkür ediyorum bu cihazın hastanemize getirilmesi ve kurulması anlamında ciddi destekleri var. Dedi.

Bolu İl Sağlık Müdürü Dr.Seracettin ÇOM vekili olarak açılış programımıza katılan İl Sağlık Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Dr.Şerife KOÇYİĞİT hem Gebe Okulunun açılışı hem Tomografi Cihazının açılışı için güzel temennilerde bulunarak sözlerine şöyle devam etti.

Bende İl Sağlık Müdürümüz Dr.Seracettin ÇOM vekili olarak selam, sevgi ve saygılarımı herkese sunmak istiyorum. Gebe okulunu Bolu’ya kazandıran tüm personel arkadaşlarımızın emeğine sağlık diyorum. Bence kadına hizmet, anneye hizmet, bebeğe hizmet, yeni nesillere hizmet demektir. Hayırlara vesile olmasını diliyor ve teşekkür ediyorum. Son sistem Teknolojiye sahip Tomografi Cihazının kurdele kesiminde de ; Böyle bir hayra vesile olacak bu cihazın kullanıma sunumu açısından bu açılışta bulunmaktan büyük keyif duyuyorum. İl Sağlık Müdürümüz Dr.Seracettin ÇOM vekili olarak şunu söyleyebilirim ki kendisi bu tarz yeniliklere özellikle donanıma çok önem veren bir kişi. Hastaların kullanımına faydalı olabilecek her anlamda ciddi çalışmaları ve projeleri var. Keza ilimizin hastanelerindeki yönetici arkadaşlar hep yenilikçi çalışmalarıyla bu konulara çok önem verdiklerini gösterdiler. Bu Bolu halkı açısından, Bolunun sağlığının geliştirilmesi açısından bizlere, kurumlarımıza büyük bir ivme kazandırdı. Mutluyuz ve gururluyuz. O  yüzden bu önemli ve kaliteli cihazı güzide Fakültemize  kazandıran idarecilerimize, yöneticilerimize gönülden teşekkürü  bir borç biliyorum. Hayırlı olmasını diliyor saygılarımı sunuyorum. diyerek Gebe Okulumuzun ve Tomografi Cihazımızın açılış kurdelesini kestiler.

DSC_6961.JPGDSC_6950.JPG