15 yaşında ki hastaya umut oldular

12 Mayıs 2019
B.A.İ.B.Ü İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniğinde AVM (Arteriovenöz Malformasyon) ameliyatı ilk kez gerçekleştirildi. Geçtiğimiz günlerde B.A.İ.B.Ü İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi​ Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı’na, beyincikte kanama nedeniyle getirilen 15 yaşındaki kız çocuğuna, yapılan tetkikler sonrasında AVM (Arteriovenöz Malformasyon) tanısı konuldu. Hastanın ailesiyle görüşülerek ameliyatın gerçekleştirilmesine karar verildi. Doç. Dr. Yaşar Dağıstan ve Dr. Öğretim Üyesi Özgür Şenol’dan oluşan ekip tarafından ilk kez gerçekleştirilen AVM Cerrahisi ameliyatı başarıyla sonuçlandı. Doç. Dr. Yaşar Dağıstan; “AVM tedavisi, Beyin ve Sinir Cerrahisi açısından, oldukça önemli ve belli merkezlerde yapılabilen büyük bir ameliyattır. Hastanemize beyincikte kanama nedeniyle getirilen 15 yaşındaki hastaya, ben ve ekip arkadaşım Dr.Öğretim Üyesi Özgür Şenol ile birlikte AVM Cerrahisi ameliyatı ilk kez yapıldı. İlk kez gerçekleştirdiğimiz ameliyat başarıyla tamamlandı. Hastamızı 4 gün sonra taburcu ettik ve genel muayenelerindeki değerlendirmelerden memnunuz, sonuçlar çok iyi. ”dedi. Bolu ili ve çevre illerde bulunan hastaların daha uzak illere gitmesine gerek kalmadı; Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniğinden Dr. Dağıstan ve Dr. Şenol; “Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı ekibimiz tarafından özellikle son aylarda kliniğimizde Kraniyal Anevrizma, Hipofiz tümörleri, Kaide tümörleri, Kraniyal AVM (arteriovenöz malformasyon) gibi özellikli vakalar kabul edilmekte ve başarıyla tedavi edilmektedir. Anevrizma Cerrahisi de birçok merkezde yapılmakta ama bizim hastanemizde tarafımızdan yapılan 7.ci vakamızdır. Ve artık Batı Karadeniz Bölgesinde sadece bizim hastanemizde yapılmaya başlanan Anevrizma Cerrahisi ve AVM (Anevrizma malformasyon) Cerrahisi ameliyatlarıyla hastalarımızın uzak illere gitmesine gerek kalmadı.” dediler.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.