AFET VE ACİL DURUM UYGULAMA TATBİKATI YAPILDI
16 Ekim 2023

AFET VE ACİL DURUM UYGULAMA TATBİKATI YAPILDI

Her yıl hastanemizde düzenli olarak gerçekleştirilen, afet ve acil durum uygulama tatbikatı geçtiğimiz gün gerçekleştirildi

Hastanemizde oluşabilecek yangın, deprem, sel, kitlesel etkilenme gibi olağan dışı bir durumda hareket tarzı, ilk müdahale, sorun çözme ve olayın etkilerini en aza indirmede faydalı olabilecek Sivil Savunma, Acil ve Afet Durumu, Taşıma Teknikleri, KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler), Yangın Söndürme, Temel Afet Bilinci ve YOTA eğitimleri düzenlendi. 5 Ekim 2023 tarihinde sabah 10.00’da masa başı tatbikatı ile başlanan uygulamaya, öğleden sonra 14.00’de Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Birimi, UMKE, AFAD, Kızılay ve 112 Ekibinin de katılımıyla senaryoya dayalı olarak tamamlandı.

Teorikte yapılan kriz yönetimi, pratikte uygulanmaya geçildi. İl Sağlık Müdürlüğü Yönetiminde gerçekleştirilen tatbikata, eş zamanlı olarak UMKE, AFAD, İtfaiye, 112 Ekibi ve Hastane personelimizin katılımı ile AFET ve Acil Durum uygulama tatbikatı ve senaryosu gerçekleştirilmiş oldu.

Tatbikat esnasında Hastane Afet Planı (HAP) Başkanlığı yapan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Muhammed Nur ÖGÜN tatbikat sonunda bir teşekkür konuşması yaparak tatbikatı sonuçlandırdı.