NEFES AL, HAREKET ET, YAŞADIĞINI FARK ET

Güncelleme Tarihi: 15/03/2018

“NEFES AL, HAREKET ET, YAŞADIĞINI FARK ET”

Pulmoner Rehabilitasyon Haftası nedeniyle, bilgilendirme ve bilincin artırılmasına yönelik eğitim programımız bugün hastanemiz konferans salonunda gerçekleştirildi.

Hastanemiz Fizyoterapisti Mehmet ARSLAN tarafından verilen eğitimde Diyafram kullanımı, Diyafram nefes tekniği ve Transformal nefes tekniği gibi başlıca konular uygulamalı olarak anlatıldı. Doğumdan 5 yaşa kadar doğru alınan nefesin ilerleyen süreçte yaşanan korkular, endişeler ve kaygılar nedeniyle değiştiğine değinen Mehmet ARSLAN özellikle stresli zamanlarda diyafram nefesin küçük bir terapi gibi, gevşemeye faydasının olduğunu, aldığımız oksijenin günlük enerjimizin % 70’ini karşılamakta olduğunu belirtirken  doğru nefes almanın önemli olduğunu vurguladı.

Verilen eğitimde 12-18 Mart 2018 tarihleri arası Pulmoner Rehabilitasyon Haftası nedeniyle “Nefes Al, Hareket Et, Yaşadığını Fark Et” sloganıyla nefesin önemi vurgulanmış oldu.