MART AYI “KOLOREKTAL KANSER FARKINDALIK AYI”
25 Mart 2021

MART AYI “KOLOREKTAL KANSER FARKINDALIK AYI”

Günümüzde bulaşıcı olmayan hastalıklar (dolaşım sistemi hastalıkları, diyabet, kronik hava yolu hastalıkları, kanser ve benzeri) dünyada çok sık görülen, öldüren ve engelliliğe neden olan hastalıklar haline gelmişlerdir. Kanser de, dünyada ve ülkemizde ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alması nedeniyle önemli bir halk sağlığı sorunudur.

“Kolorektal Kanser Farkındalık Ayı” kanser hastalığına karşı farkındalık ve bilinç oluşturmak için gerçekleştirilen faaliyetlerde tüm dünya ülkelerinin kanserle mücadelede bir araya geldiği girişimdir. Ülkemizde de her yıl Mart ayı boyunca “Kolorektal Kanser Farkındalık Ayı” etkinlikleri düzenlenmektedir.

Kanserle mücadelede sürdürülecek programları yürütebilmek için toplumun farkındalığının sağlanması, toplum bilincinin geliştirilmesi adına hastanemizde pandemi şartları göz önüne alınarak 24 /03/2021 tarihinde gün boyu hizmet veren farkındalık standı açılmıştır. Gün boyunca hastanemize başvuran hastalarımıza ve yakınlarına; Kolorektal kanser nedir? Belirtileri nelerdir? Risk faktörleri nelerdir? Korunma yöntemleri nelerdir? Erken teşhis yöntemleri, Kanserden korunmak için sağlıklı beslenme önerileri gibi konu başlıkları hakkında bilgiler verilip farkındalık oluşturulmuştur. Kurum personellerimizi bilgilendirmek için de “Kolorektal Kanser ve Tarama” konulu sunum uzaktan eğitim modülünden ilgili kişilere atanmıştır.